Založ si blog

Novodobá otrokárska spoločnosť – princíp vládnutia sa za tísíce rokov nezmenil

Dlh je nástrojom zotročovania ľudí v 20. a 21. storočí, zároveň nástrojom vynucovania poslušnosti ľudí. Týmto dlhom sú napr. hypotéky uzatvárané na 25 až 30 rokov. Ľudstvo sa nepoučilo, otrokárska spoločnosť pretrváva celé tisícročia, príkladom otrokárskej spoločnosti je staroveký Egypt kde otroci stavali faraónom pyramídy. V 20. a 21. storočí finančné skupiny a nadnárodné korporácie prostredníctvom financií zotročujú ľudí a utláčajú ich. Finančné skupiny a nadnárodné korporácie prerástli štáty, majú väčšiu ekonomickú silu ako mnohé štáty aj silné štáty ako napr. Saudská Arábia,ktorá je najvačším vývozcom ropy na svete. Finančné skupiny a nadnárodné korporácie prostredníctvom financií ovládajú štáty, prostriedkami sú tzv. privatizácie pričom sa zameriavajú na hlavné sektory ekonomík štátov, ktorými sú energetický priemysel(tzv. strategické podniky typu plynárne, elektrárne, rozvodové sústavy, vodárne atď.),finančný sektor (napr. banky, fondy atď). Prostredníctvom medzinárodného menového fondu sú poskytované pôžičky krajinám, pričom tie krajiny nie sú schopné ich splatiť a následne sú nútené predať tj. sprivatizovať svoje sektory hospodárstva, ktoré sú uvedené vyššie týmto finančným skupinám a nadnárodným korporáciám.

 

Dôsledkom kapitalizmu teda pôsobenia týchto nadnárodných korporácií a finančných skupín sa planéta devastuje, vedú sa vojny len kvôli zdrojom ako sú ropa, plyn, rôzne druhy kovov
(zlato, striebro, diamanty). Keďže kapitalizmus je založený na spotrebe, vyrábajú sa výrobky s riadenou životnosťou tak aby obyvateľstvo rýchlo menilo staré výrobky (staré sa v niektorých prípadoch považujú výrobky, ktoré majú životnosť 2-5 rokov) za nové. Keďže recyklácia odpadov je ešte stále na slabej úrovni týmto spôsobom kapitalizmus ničí životné prostredie a doslova devastuje túto planétu. Tento systém takmer vôbec nemyslí na trvale udržateľný rozvoj,pričom ďalšie generácie ľudí budú žiť v zničenom životnom prostredí a budú mať veľmi ťažké podmienky pre život. Oligarchovia resp. majitelia korporácií financujú politické strany a tým spôsobom vládnu ostatným ľuďom. Oni nechcú aby ostatní ľudia vedeli že im vlastne vládnu, na to majú politikov a politické strany. V minulých spoločenských zriadeniach ľudia aspoň priamo vedeli kto im vládne, v dnešnom spoločenskom zriadení ľudia ani nevedia kto im v skutočnosti vládne. Je im prostredníctvom médií a politikov podsúvané že žijú v demokratickej spoločnosti kde si slobodne zvolia ľudí, ktorí im budú na určité obdobie vládnuť avšak v skutočnosti im vládnu stále tie isté korporácie a oligarchovia iba sa prejavuje vačší vplyv určitých skupín korporácií v danom obodbí. Vládnuce elity (korporácie resp. oligarchovia) informačne ovládajú a kontrolujú ostatných ľudí prostredníctvom médií (TV,noviny,rozhlas),ktoré vlastnia. 20. a 21. Storočie sa dajú vystihnúť termínom Korporátokracia resp. Oligarchistická totalita pričom sa vo všeobecnosti toto spoločenské zriadenie samo sebou nazýva Kapitalizmus resp. Demokracia.

Kto vlastne riadi Slovensko

24.01.2013

Úvodom by som začal o tzv. zdravotnej reforme ktorú chce Ficova vláda uskutočniť. Ako je známe Slovensko v podstate ovládajú dve finančné skupiny a to Penta a J&T ktoré podplácajú všetky strany parlamentu a tým si zabezpečujú beztrestnosť.Teda vláda vytvorená z akýchkoľvek strán nebude nič robiť proti týmto dvom finančným skupinám. Je otázne aké úplatky dala [...]

Kto a ako riadi Slovensko

19.01.2013

Úvodom by som začal o tzv. zdravotnej reforme ktorú chce Ficova vláda uskutočniť. Ako je známe Slovensko v podstate ovládajú dve finančné skupiny a to Penta a J&T ktoré podplácajú všetky strany parlamentu a tým si zabezpečujú beztrestnosť.Teda vláda vytvorená z akýchkoľvek strán nebude nič robiť proti týmto dvom finančným skupinám. Je otázne aké úplatky dala [...]

09.01.2013

Zhubný nádor peňazí – Novodobá otrokárska spoločnosť Princíp sa za Tisíce rokov nezmenil Dlh je nástrojom zotročovania ľudí v 20 a 21. Storočí, zároveň nástrojom vynucovania poslušnosti ľudí. Týmto dlhom sú napr. hypotéky uzatvárané na 25 až 30 rokov. Ľudstvo sa nepoučilo otrokárska spoločnosť pretrváva celé tisícročia, príkladom otrokárskej [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 383408x
Priemerná čítanosť článkov: 54773x

Autor blogu

Kategórie